kimu

KIMU

Ceràmica artistica
Ceràmica utilitària
Joieria ceràmica

Tortellà (Girona)

PROMOCIÓ ESPECIAL ARGILLÀ 2020

10% de descompte

DEL 25 SETEMBRE AL 4 D'OCTUBRE DE 2020​

BIOGRAFIA

OBRA

Soc ceramista des de 1983 en que vam crear un petit taller de ceràmica amb el meu company Peke. Ens vam endinsar en el mon del fang i els esmalts sense una formació específica, tan sols contactes puntuals amb amics ceramistes que ens van permetre endevinar les possibilitats d’aquests materials. Ajuntant la creativitat del Peke amb la recerca i experimentació que tossudament hem anat practicant, hem aconseguit oferir un catàleg de productes amb una personalitat i estil molt definits. Paral•lelament hem assistit a diferents cursets per ampliar coneixements. Passen els anys i amb la ceràmica només fem que ampliar horitzons, doncs la seva versatilitat i la varietat de tècniques existents ens inspiren sempre a seguir buscant, descobrint i gaudint.

Ana Mª Alba Fort

La nostra producció és principalment d’obra seriada per motius comercials. Treballem amb fang blanc i esmalts de baixa temperatura fent bijuteria i objectes per decoració. La tècnica consisteix en marcar sobre una planxa de fang el relleu del dibuix que volem reproduir, el tallem sempre en rodó, l’assecatge es fa en premsa per evitar deformacions i fem la primera cuita entre 920 i 1020 ºC. L’esmaltada es fa a pinzell i a 1020 ºC.
La oferta és molt extensa dons fem penjolls, anells, polseres, arracades, agulles de pit, botons de puny, pinces de corbata i pins amb més de 400 dibuixos i combinat amb diferents colors. Els temes estan agrupats en col•leccions temàtiques que tenen un nexe comú: Natura, Simbologia, Art Celta, Art Gòtic i Romànic, etc. Creiem que és important el significat de cada dibuix perquè no és casual, correspon a una cultura i una època concreta, per aIxó posem un text que acompanya a cada peça indicant el seu origen, versió o significat. Es pot triar en català o castellà.

Per a la llar tenim capsetes amb les tapes decorades amb corda seca. També hem fet plats decorats sota coberta amb òxids i colorants. Recentment hem presentat uns ambientadors que permeten utilitzar el perfum de cadascú per gaudir de l’olor predilecte dins l’armari, per exemple.
La darrera incorporació està sent la porcellana, amb la que hem aconseguit uns mòbils sonors que acompanyen amb un so delicat i harmoniós. Fets amb paperclay, amb la pasta tenyida i decorada, els combinem fent unes composicions que resulten visual i acústicament molt agradables i aptes, tan per l’exterior com per interiors.

OBRES

CONTACTA

Kimu

· Ana Maria Alba Fort ·

TELÈFON
E-MAIL
ADREÇA DE TALLER
Av. de la Xiruca, 18
Tortellà (Girona)
CP : 17853
WEB
TIPOLOGIA
XARXES SOCIALS

Kimu

PARTICIPACIONS A LA FIRA ARGILLÀ ARGENTONA