Yaropolov_q

Innovative Pottery Studio "YarO"

Ceràmica artistica
Terrissa Tradicional

Korolev (Russia)

PROMOCIÓ ESPECIAL ARGILLÀ 2020

20% de descompte

DEL 25 SETEMBRE AL 4 D'OCTUBRE DE 2020​

BIOGRAFIA

“Andrey Yaropolov va néixer el 1960 a l’URSS. Educació superior: Enginyeria electrònica i Màster en Història de l’Art. Fins 2008 va treballar en el complex aeroespacial de l’URSS, incloent 10 anys com a Director de “Crystall Ltd” – fabricant de dispositius elèctrics. En aquest càrrec ha visitat repetidament molts països. Des de 1996 es va interessar activament per la ceràmica. El 2008 va obrir els estudis de ceràmica més grans de Moscou equipats amb 12 torns de terrissaire Shimpo professionals. Estudi ” Yaro ” està enfocat a activitats en el camp de la Ceràmica. Andrey és autor d’una ceràmica única de parets fines (1-2 mm) raspallada en negre. Andrey participa regularment en fires de ceràmica com les de Faenza, Aubangne, Argentona, Jingdezhen i moltes altres. La ceràmica de Andrey es troba en col·leccions i museus de molts països.

ANDREI YAROPOLOV

OBRA

Des del principi em vaig concentrar en la ceràmica d’autor basada en les tradicions populars russes. Aquesta és una ceràmica feta gairebé sense esmalts. Però per protegir la superfície de l’absorció d’humitat, cal raspallar la ceràmica amb les mans abans d’assecar-la i només després d’això es pot fer la primera cocció de bescuit. Tota la ceràmica se sotmet a una segona cocció en atmosfera reductora sense oxigen, després de la qual es torna negra. A més, per protegir la ceràmica de la humitat, la seva superfície està coberta amb una composició especial “ganosis”. Consta de 3 components: cera, resina i oli vegetal. Aquest procediment es diu ” encerat “. Després d’això, la ceràmica comença a brillar i l’aigua es repel·leix, com “en una oca” Fa molt de temps que es fabriquen ceràmiques similars no només a Rússia, sinó també en altres països, inclosa Espanya. De vegades, la superfície interior dels vasos de ceràmica s’ha cobert amb esmalt per crear un efecte crepitant. En aquest cas la ceràmica passa 3 coccions.

La següent etapa de la meva feina va ser el desenvolupament de la tecnologia de ceràmica de parets fines (tasses, copes, gerres, gots de vi, etc.) amb un gruix de paret de fins a 1 mm. Aquests productes també necessiten un polit manual i 3 coccions. La majoria de les formes de les meves ceràmiques són creatives, però la tipologia de formes és tradicional, com gerra, àmfora, bol, tassa, etc. Com que sóc enginyer i estimo les matemàtiques, les formes de les meves ceràmiques solen tenir una base geomètrica. M’agrada especialment el Toroid-bublik fet en un torn. La meva última col·lecció de ceràmiques es diu ” Rapsòdia Geomètrica “” i inclou 5 cossos platònics, com el tetraedre, icosàedres, etc.

OBRES

CONTACTA

Innovative Pottery Studio "YarO"

· Andrei Yaropolov ·

TELÈFON
E-MAIL
ADREÇA DE TALLER
3, Burkovskiy proezd
Korolev (Russia)
Moscow region
CP : 141060
WEB
TIPOLOGIA
XARXES SOCIALS

Innovative Pottery Studio "YarO"​

PARTICIPACIONS A LA FIRA ARGILLÀ ARGENTONA