This September 25, the Fira Argillà opens in virtual format

En un any marcat per la pandèmia, la Fira Argillà es reinventa per poder acostar un any més la ceràmica a tots els seus seguidors. Amb aquest objectiu neix la nova Fira Virtual Argillà Argentona on des d’aquest divendres s’hi podran visitar expositors, les seves obres així com veure i participar en diferents activitats divulgatives. Una fira virtual que des d’ara estarà disponible en tot moment i des de qualsevol lloc del món a www.argilla.cat.

Aquesta nova Fira Virtual de Ceràmica Argillà Argentona està impulsada pel Museu del Càntir d’Argentona que en un moment d’incertesa no s’ha quedat de braços plegats i ha seguit treballant de valent per obrir aquest nou espai web que a la vegada és una gran oportunitat per donar-li una dimensió encara més internacional a la fira. Una nova finestra des d’on es podran seguir, en línia, gran part de les activitats de la fira presencial que se celebra anualment a Argentona i que enguany s’ha hagut de cancel·lar degut a la crisi sanitària de la Covid-19. Una versió virtual que neix amb la voluntat de seguir creixent en paral·lel a la versió de la fira presencial que esperem que es pugui tornar a celebrar amb la màxima normalitat possible el juliol de 2021.

El nou espai virtual tindrà el seu centre al lloc web www.argilla.cat, que s’estrena aquest divendres 25 de setembre, i on els visitants hi trobaran una trentena dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, detalls de les seves obres i ofertes especials per aquells que estiguin interessats en contactar amb els ceramistes per adquirir-ne alguna obra. També tindran una gran importància els vídeos, creats especialment per a l’ocasió, i on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, una demostració de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, i una visita virtual al Museu del Càntir. Tres activitats que habitualment es poden viure in situ a Argentona però que excepcionalment es traslladaran al món digital.

Exposició de luxe

Una altra activitat que tampoc fallarà a la cita aquest 2020 és l’exposició destacada de la Fira Argillà. Enguany s’ha programat l’exposició “Recorreguts” de Carles Vives, ceramista català reconegut internacionalment i autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d’enguany. La inauguració, amb aforament molt limitat, es podrà seguir en directe (el divendres 25 a les 19h) a través del canal de Facebook del Museu del Càntir (https://www.facebook.com/museucantir.org). A partir de llavors es podrà visitar presencialment a la sala d’exposicions temporals del Museu fins a l’1 de novembre i també se’n podrà veure una versió en línia al web de la fira.

“Recorreguts” de Carles Vives, l’exposició d’aquest 2020. Foto: Cristina Villa

Seguiment a través de les Xarxes Socials

Les activitats de la fira virtual es difondran i promocionaran també a través de les xarxes socials de la Fira Argillà (Facebook, Twitter, Youtube i Instagram) durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre. El lloc web serà permanent i disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès durant tot l’any, de manera que es passa de tenir una fira només en un cap de setmana a una fira permanent i, a més, accessible des de qualsevol lloc del món a través d’internet.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament d’Argentona, d’Artesania Catalunya (CCAM) de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i també de diverses empreses locals que des de fa anys que patrocinen l’esdeveniment.

Altres notícies