josep_paseit

Ceràmiques Papaseit

Ceràmica utilitària
Ceràmica decorativa
Terrissa Tradicional

Miravet (Tarragona)

BIOGRAFIA

Soc el Josep Papaseit, canterer de Miravet. Amb aquest nom es coneixen als terrissers al meu poble i represento la sisena generació d’aquets ofici a la meva família. Vaig aprendre el treball del torn amb el iaio i el pare, gairebé jugant, quan era molt petit i més tard vaig cursar estudis de ceràmica a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona. Em dedico professionalment a la ceràmica des de l’any 1990, primer compartint el taller familiar amb els pares i des de fa uns anys en solitari. Durant aquests anys he compaginat el treball de la terrissa amb cursos monogràfics per aprendre i perfeccionar les tècniques ceràmiques. Tinc el Diploma de Mestre Artesà atorgat per la Generalitat de Catalunya, així com els distintius de producte i establiment artesà.

Josep Papaseit Fabregat

OBRA

La meva producció ceràmica és principalment de caire tradicional, molt marcada pels meus orígens familiars, on l’ofici de canterer es perd en el temps. La base del meu treball és el torn, tècnica que domino des de ben petit, i que em permet fer infinitat de formes diferents. Més enllà dels meus orígens, i gràcies als estudis de ceràmica que vaig cursar, a diversos monogràfics de tècniques ceràmiques que he anat fent i a la meva inquietud i constant observació del treball de molts altres terrissers i ceramistes, la meva producció ha anat canviant amb els anys, i encara que mai he deixat de fer terrissa tradicional, cada cop vaig ampliant més el ventall de tècniques de treball. M’agrada molt el neriage, amb el que faig peces de gran format, les tècniques d’impressió, on treballo amb elements naturals com fulles de vinya, roure, falguera… Des de fa un temps estic treballant la terra sigillata, i cada cop més miro de recuperar el treball amb gres i porcellana, que havia abandonat en els darrers anys.

Compagino el meu treball amb l’interès de fer difusió del nostre ofici. Ho faig a través de visites guiades al nostre taller, tastets de terrissa per a gent interessada en tenir l’experiència i la sensació del fang en moviment a les seves mans, cursos de torn per ensenyar aquesta tècnica tan tradicional, demostracions d’ofici en jornades culturals a diversos centres educatius , en fires o mercats d’artesania. En totes aquestes activitats intento fer entendre a la gent la importància del treball artesà, el valor afegit que tenen les peces artesanes, fruit d’un llarg aprenentatge i d’un procés totalment manual que els hi confereixen el valor de la peça única.

OBRES

CONTACTA

Ceràmiques Papaseit

· Josep Papaseit Fabregat ·

TELÈFON
E-MAIL
ADREÇA DE TALLER
C/ Raval, 6
Miravet (Tarragona)
CP : 43747
TIPOLOGIA
XARXES SOCIALS

Ceràmiques Papaseit​

PARTICIPACIONS A LA FIRA ARGILLÀ ARGENTONA