Aquest 25 de setembre s’estrena la Fira Argillà en format virtual

En un any marcat per la pandèmia, la Fira Argillà es reinventa per poder acostar un any més la ceràmica a tots els seus seguidors. Amb aquest objectiu neix la nova Fira Virtual Argillà Argentona on des d’aquest divendres s’hi podran visitar expositors, les seves obres així com veure i participar en diferents activitats divulgatives. Una fira virtual que des d’ara estarà disponible en tot moment i des de qualsevol lloc del món a www.argilla.cat.

Aquesta nova Fira Virtual de Ceràmica Argillà Argentona està impulsada pel Museu del Càntir d’Argentona que en un moment d’incertesa no s’ha quedat de braços plegats i ha seguit treballant de valent per obrir aquest nou espai web que a la vegada és una gran oportunitat per donar-li una dimensió encara més internacional a la fira. Una nova finestra des d’on es podran seguir, en línia, gran part de les activitats de la fira presencial que se celebra anualment a Argentona i que enguany s’ha hagut de cancel·lar degut a la crisi sanitària de la Covid-19. Una versió virtual que neix amb la voluntat de seguir creixent en paral·lel a la versió de la fira presencial que esperem que es pugui tornar a celebrar amb la màxima normalitat possible el juliol de 2021.

El nou espai virtual tindrà el seu centre al lloc web www.argilla.cat, que s’estrena aquest divendres 25 de setembre, i on els visitants hi trobaran una trentena dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, detalls de les seves obres i ofertes especials per aquells que estiguin interessats en contactar amb els ceramistes per adquirir-ne alguna obra. També tindran una gran importància els vídeos, creats especialment per a l’ocasió, i on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, una demostració de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, i una visita virtual al Museu del Càntir. Tres activitats que habitualment es poden viure in situ a Argentona però que excepcionalment es traslladaran al món digital.

Exposició de luxe

Una altra activitat que tampoc fallarà a la cita aquest 2020 és l’exposició destacada de la Fira Argillà. Enguany s’ha programat l’exposició “Recorreguts” de Carles Vives, ceramista català reconegut internacionalment i autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d’enguany. La inauguració, amb aforament molt limitat, es podrà seguir en directe (el divendres 25 a les 19h) a través del canal de Facebook del Museu del Càntir (https://www.facebook.com/museucantir.org). A partir de llavors es podrà visitar presencialment a la sala d’exposicions temporals del Museu fins a l’1 de novembre i també se’n podrà veure una versió en línia al web de la fira.

“Recorreguts” de Carles Vives, l’exposició d’aquest 2020. Foto: Cristina Villa

Seguiment a través de les Xarxes Socials

Les activitats de la fira virtual es difondran i promocionaran també a través de les xarxes socials de la Fira Argillà (Facebook, Twitter, Youtube i Instagram) durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre. El lloc web serà permanent i disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès durant tot l’any, de manera que es passa de tenir una fira només en un cap de setmana a una fira permanent i, a més, accessible des de qualsevol lloc del món a través d’internet.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament d’Argentona, d’Artesania Catalunya (CCAM) de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i també de diverses empreses locals que des de fa anys que patrocinen l’esdeveniment.

Altres notícies